Zomerse receptinspiratie!

Bonfait biedt je de perfecte basis om frisse zomerse maaltijdsalades en rauwkosten te maken! Laat je inspireren door onze selectie zomerse recepten en leef je uit. Samen maken we er een heerlijke zomer van!

Wat is nu een barbecue zonder heerlijke salades en rauwkosten? Vers, gezond en helemaal passend in de trend van nu. Een salade of rauwkost vormt niet alleen een fris bijgerecht bij de barbecue, maar zorgt ook voor de nodige vitaminen en vezels naast het vlees, vis en brood.

Bonfait biedt je de perfecte basis om frisse zomerse maaltijdsalades en rauwkosten te maken! Met onze halffabricaten maak je in een handomdraai verse, ambachtelijke en unieke salades en rauwkosten. De basisproducten bieden je alle ruimte om creatief en onderscheidend te zijn door je eigen verse ingrediënten toe te voegen. Laat je inspireren door de zomerse salade recepten van Bonfait en leef je uit.

Bekijk hier onze zomerse recepten!

Een verse salade of rauwkost is een leuke en onderscheidende margemaker. Door verse ingrediënten toe te voegen en te spelen met kleur zorg jij ervoor dat jouw product net even dat wow-effect krijgt! Wij geven je enkele tips voor een mooie presentatie:

  • Eetbare bloemen zoals borage, korenbloem en viooltjes zijn een lust voor het oog! Ze hebben geen uitgesproken smaak, maar zijn ideaal om je salade of rauwkost net wat meer kleur of uitstraling te geven. Leuk als garnering of verwerkt in een salade!
  • Voeg extra vitaminen, kleur en smaak toe aan je salade met rode kool of linzen.
  • Maak de salade net iets lekkerder of specialer met een topping. Noten, pitten of zaden zorgen voor een goede bite, net als knapperige groenten (zoals komkommer, avocado of radijs). Lekkere smaakmakers zijn cressen en magere kaassoorten als cottage cheese en feta.
  • Presenteer je salades en rauwkosten in een visueel aantrekkelijke verpakking, die makkelijk in gebruik is en bij voorkeur is gemaakt van duurzaam verpakkingsmateriaal.

Op een warme zomerse dag is een fruitsalade een heerlijke afsluiting van de barbecue. Presenteer verschillende soorten fruit in een transparante beker en voeg een ‘dressing’ toe, zoals kwark, (aardbeien)saus, honing of (citroen)sap. Leuke toppings om mee te decoreren zijn kokosvlokken, zaden, munt of kaneel. Meer recepten voor een zomers dessert vind je in het receptenoverzicht.

Samen maken we er een heerlijke zomer van!