Foodtrend: Courgetti
Een trend die al langzaam gewoon gevonden wordt in Amerika: het vervangen van het zetmeel component (de pasta) met een groente variant. De gezonde groente sliertjes, gemaakt van courgette, de Courgetti. Een must voor de bewuste consument.
In deze trend bulletin gaan we dieper in op de gezonde groente sliertjes, gemaakt van courgette, de Courgetti. Een must voor de bewuste consument, zelfs Jamie Oliver gaat ermee aan de haal! “Courgetti. Een ‘spaghetti’ van dunne sliertjes rauwe of kort gekookte courgette, ook wel zucchetti (van zucchine, het Italiaanse woord voor courgette) genoemd.” Allereerst moet je een courgette in mooie dunne slierten krijgen, liefst zo lang mogelijk, om het effect van echte spaghetti te krijgen. Je kunt de courgetteslierten rauw, gebakken of (kort) gekookt eten. Voor 2 personen heb je 1 à 2 courgettes nodig. Veel fans vinden rauwe Courgetti het lekkerst, omdat -ie dan lekker knapperig blijft. Rauwe Courgetti is ook perfect voor een koud gerecht, zoals een salade. Wil je ze toch koken om zo meer een zachte noodle bite te krijgen, blancheer de Courgetti dan in een pan kokend (ongezouten) water, ongeveer 2 minuten. Niet te lang, dus! Laat uitlekken in een vergiet.