Van Loon Group neemt Maître over

Versterking propositie in verse maaltijden en soepen door bundeling van krachten met dochteronderneming Bonfait.

Van Loon Group is voornemens Maître in Oude-Tonge over te nemen van haar huidige aandeelhouder Nobel Capital Partners. Maître produceert koelverse maaltijden, maaltijdcomponenten en soepen voor retail en foodservice. De overname past in de strategie van Van Loon Group om verder te groeien in maaltijden en convenience. 

“Met de overname van Maître versterken we onze propositie richting onze klanten in retail en foodservice. Het assortiment; maaltijden, soepen, sauzen en marinades én de klanten van Maître sluiten goed aan op ons huidig portfolio en zorgen tegelijkertijd voor een uitbreiding in ons assortiment. Met deze overname zetten we een mooie stap voorwaarts in het realiseren van onze groeiambitie”, aldus Robert van Ballegooijen, CEO Van Loon Group.

Van Loon Group is sinds 2021 actief in de markt van koelverse maaltijden. Maaltijdbereider Bonfait werd in dat jaar succesvol toegevoegd aan de groep. De activiteiten van Maître sluiten goed aan op het bestaande aanbod van Bonfait. Maître en Bonfait gaan de krachten bundelen. De gezamenlijke portfolio’s bieden beide bedrijven de mogelijkheid om hun klanten een breder assortiment aan te bieden. Vooralsnog blijven beide bedrijven zelfstandig en onder de eigen naam opereren.

Maître is sinds 2014 eigendom van investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners. Corné Verlind, directeur Maître, over de overname: “Wij zijn blij om toe te treden tot Van Loon Group. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich onder eigenaarschap van Nobel kunnen doorontwikkelen tot een leidende speler op het gebied van verse maaltijden en soepen. De overname door Van Loon Group biedt ons de mogelijkheid om het perspectief voor onze medewerkers en klanten nog verder te verbeteren. We zien uit naar de samenwerking met Bonfait. Door onze krachten te bundelen en kennis te delen, kunnen we nog meer betekenen voor onze klanten in retail en foodservice.”

Onder voorbehoud van advies van beide ondernemingsraden
De voorgenomen transitie is nog onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraden van Van Loon Group en Maître.