Van Loon Group uit Son heeft Bonfait overgenomen

Overname brengt verbreding in het productaanbod van Van Loon Group

Overname brengt verbreding in het productaanbod van Van Loon Group

Vanaf maandag 25 januari 2021 is de overname van Bonfait door Van Loon Group definitief geworden. Bonfait is nu officeel onderdeel van de groep en opereert als aparte buinsess unit, naast de andere bedrjven die bij Van Loon Group horen. Bonfait produceert koelverse maaltijden, maaltijdcomponenten, (pasta)salades, soepen en sauzen voor retail en foodservice. Bonfait was voorheen onderdeel van het Duitse Apetito. Apetito heeft besloten zich te concentreren op de markt van diepvriesmaaltijden.

Gerard Polman, Algemeen Directeur van Bonfait ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Bonfait heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de grotere spelers in een groeiende convenience markt. Dat doen we door klantgericht, flexibel en innovatief een hoge kwaliteit product te koken. Wij zijn blij met de aansluiting bij Van Loon Group, al bekend met de kenmerken van de markt waarin wij ons bewegen. Met de juiste ondersteuning, gaan wij verder waar wij gebleven waren; groeien en samen met onze klanten ervoor zorgen dat de schappen met maaltijden er steeds lekkerder uit zien.”

Voor Van Loon Group is de overname een strategische keuze om verder te investeren in verbreding van haar productaanbod. Naast de markt van vlees, vleesproducten en vleesvervangers stapt van Loon Group met Bonfait in de nationale en internationale markt van koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten. Bonfait is een zelfstandige divisie binnen de groep.

“We zijn een toekomstgericht bedrijf. Eerder zagen we kansen in de markt van vleesvervangers. Een aparte divisie voor maaltijden is voor ons de volgende stap om duurzaam te blijven groeien en ontwikkelen. Ook in deze markt gaan we onze rol als ketenregisseur invulling geven. Bovendien sluit het klantportfolio van Bonfait goed aan bij dat van ons.”, aldus Erik van Loon, Bestuursvoorzitter Van Loon Group

Gepubliceerd 27-01-2021