Foodtrend: Poké Bowls

Het is al een tijdje zo dat de Hawaiiaanse keuken Amerika veroverd. Maar deze trend waait nu ook over naar Nederland. Je vindt deze nieuwe trend vooral op social media met mooie foto’s die door consumenten gemaakt zijn. Een bijzonder Hawaiiaans gerecht: Poké Bowls.

Poké betekent snijden en is een Hawaiiaans gerecht. Een echte Poké Bowl bestaat uit rijst, rauwe en vooral verse vis, met diverse mogelijkheden qua toppings en sauzen.

In Europa zien we al snel nieuwe varianten ontstaan met vlees of als vegetarische variant. Het is een perfecte manier om bijvoorbeeld een maaltijd salade in een mooie transparante bowl (schaal) te presenteren, getopt met de proteïne basis in perfecte vierkante blokjes!

Allereerst kies je voor een basis om daarna een proteïne toe te voegen, zoals zalm, garnalen, kip of tofu. Kies je voor kipfilet, of tofu, snij deze dan in strakke vierkante blokjes. Je kan er ook voor kiezen om deze eiwit componenten te leggen op een laagje gekookte pasta of rijst.

Kies vervolgens voor een ‘mix-in’, dat is een saus of rauwkost welke qua smaak past bij de proteïne. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een mango dip recept gebruiken voor de tofu/vegetarische variant, of de Bonfait rauwkost olijven dressing.

Als laatste zorg je altijd voor een topping zoals avocado, rode kool, mango, zeewier, wasabi mayo, sesam dressing, gebakken uitjes, geraspte kokos of Spaanse pepers.